درك فرايند سرمايهگذاري در بورس به تخصص نياز دارد. پيچيدگي فرايندهاي اين بازار، رصد مستمر و لحظهاي اخبار و تحولات را الزامي ميكند. متأسفانه غفلت از اين موضوع موجب شده در سالهاي اخير بخش قابل توجهي از سرمايهگذاران غيرحرفهاي و پارهوقت، از امكان كسب سود در بورس محروم بمانند و حتي دچار زيان شوند.
سازمان بورس و اوراق بهادار، بهعنوان نهاد ناظر در بازارسرمايه، براي حل اين مشكل، زيرساختهاي تاسيس صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك را فراهم آورده است. طبق قوانين موجود كارگزاران و نهادهاي حرفهاي و داراي مجوزبازار سرمايه، صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك را تحت نظارت سازمان بورس، تشكيل ميدهند.
در حال حاضر غيراز صندوقهاي سرمايهگذاري در سهام، صندوقهاي سرمايهگذاري مختلط كه هم در سهام سرمايهگذاري كرده و هم در اوراق مشاركت و همچنين صندوقهاي سرمايهگذاري با درآمد ثابت كه سود معيني را براي سرمايهگذاران تضمين ميكنند، در بازارسرمايه فعالند، شما ميتوانيد براساس بازده و ريسك مورد انتظارتان از ميانشان يكي را انتخاب كنيد. طبق ضوابط قانوني، سرمايهگذاران براي مشاركت در هر صندوق سرمايهگذاري تازه تاسيس، بايدحداقل يك ميليون تومان بابت خريد 10واحد سرمايهگذاري(يونيت) بپردازند.فرايند اين كار بسيار ساده است؛ خريداران در اين نوع از سرمايهگذاري حتي به دريافت كد سهامداري نياز ندارند.
روند كار بهگونهاي تعريف شده كه مديران حرفهاي صندوقها با جمعآوري نقدينگي غيرحرفهايها، انواع اوراق بهادار، اعم از سهام يا ساير اوراق بهادار عرضه شده در بورس و فرابورس را ميخرند. ارزش واحدهاي سرمايهگذاري صندوقها، از محل سود و زياني كه اين دادوستدها براي صندوقها دارد، افزايش يا كاهش مييابد. تجربه نشان داده بهدليل تنوع موجود در سبد سهام، روند ارزش بيشتر صندوقها، با شاخص بورس همگراست. در نتيجه هر چه بازار مثبتتر باشد اوضاع اين صندوقها هم بهتر است و بالعكس. بررسي سابقه عملكرد اين صندوقها شما را به سرمايهگذاري در هر يك از آنها هدايت ميكند.
- معاون تأمين سرمايه بانك ملت
نظر شما